onsdag 8 juli 2009

Idag har vi inlett arbetet med att sätta elektroniska chip i alla våra böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer etc. Det är ett led i arbetet med att förbereda för det Meröppna biblioteket. Med chipen kommer vi inte längre att behöva läsa av streckkoderna på våra medier, utan det kommer att räcka med att lägga boken, filmen etc på en platta som själv känner av vilken bok det är.

Att klistra in chip i alla medier tar tid, men det kommer att underlätta väldigt mycket för oss och för er låntagare när det väl är färdigt.

Det kommer framför allt att bli smidigare att använda självbetjäningsautomaten. Istället för att våra låntagare måste dra medierna en och en i apparaten, så kommer man att kunna lägga en hel hög med böcker och andra medier på plattan samtidigt. Allt läses av på en gång. Inget mer kludd med krånglande etiketter alltså!

Det känns roligt att förberedelserna för det Meröppna biblioteket nu inte bara ligger på planeringsstadiet utan att vi faktiskt har börjat jobba med det rent fysiskt i biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar