tisdag 11 augusti 2009

Våra barn och ungdomar är lika välkomna som förut!

Peter Alsbjer, länsbibliotekarie i Örebro, skrev på sin blogg den 18 mars om det meröppna biblioteket och den åldersgräns på 18 år som vi kommer ha för våra låntagare för att de ska få tillåtelse att komma in när vi inte finns på plats. Han skriver:

"Det påminner mig om när jag jobbade på biblioteket i Trelleborg i början av 80-talet. Vuxenavdelningen stängde kl 18 och då var barn inte välkomna till biblioteket. Det skulle vara lika på filialerna."

En anledning till att vi inte ger passerkort till barn och unga under 18 år är för att det inte kommer att finnas någon vuxen på plats om någonting skulle hända. Det är alltså delvis en fråga om ansvarstagande från vår sida. En annan anledning är så klart den att vi är rädda för att fri tillgång under kvällar och helger skulle missbrukas av de som är yngre, om de skulle få möjligheten att få använda biblioteket som en plats att "hänga på" i brist på andra sysselsättningar och att det i sin tur skulle kunna leda till skadegörelse.

Men vi har öppet till 19.00 tre kvällar och till 17.00 två kvällar i veckan och på lördagar 10-13 från och med nästa vecka när sommartiderna slutar. Och då är våra barn och unga precis lika välkomna som förut!
/Sara Mauritzon

Läs hela Peter Alsbjers inlägg på: http://peterals.wordpress.com/2009/03/18/biblioteket-utan-personal-ligger-i-veberod/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar