torsdag 17 juni 2010


”Drömmen förde dig vilse”

av Anna Jansson

Detta är den elfte boken om kriminalkommissarie Maria Wern. En av dessa böcker ”Främmande fågel” har gått som tv serie med Eva Röse i huvudrollen. De två första ”Stum sitter guden” och ”Alla de stillsamma döda” kommer att visas i TV4 i höst.

Jag tycker att Anna Janssons deckare med Maria Wern i huvudrollen är väldigt spännande men denna sista var oerhört nervkittlande, det gick inte att lägga ifrån sig boken. Anna Jansson är duktig på att bygga upp intriger och i denna sista har hon lyckats mycket bra.

Jag gillar deckare som inte bara berättar historien om ett blodigt brott utan har personernas tankar, känslor och privatliv med i historien.

I början på ”Drömmen förde dig vilse” stöter Maria ihop med ett gäng som misshandlar en liten kille som hon försöker rädda men råkar själv illa ut. Snart händer också en del otäcka mord som Maria får i uppdrag att utreda. Parallellt följer vi en röst som kan följa människorna via satellit. Rätt snart får man känslan av att allt hänger ihop i en planlagd djävulsk strategi och att ondskan finns närmare än de tror/ Katarina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar