torsdag 16 september 2010


”Ett litet snedsprång”

av Denise Rudberg

Denise Rudberg har skrivit många böcker om kärlek och relationer i överklassmiljö så kallade Chick lit. Hon har ofta fått ta emot dålig kritik för sina böcker pga. av sin stil.

Jag har själv alltid gillat hennes lättsamma och ganska roliga böcker där hon beskriver miljöer och människor på ett kul och spännande sätt. Även hennes fyra ungdomsböcker är väldigt bra.

I denna hennes senaste bok ”Ett litet snedsprång” som hon själv kallar Elegant Crime har hon börjat skriva deckare. Även denna har fått dålig kritik från vissa håll men själv tycker jag att den är riktigt spännande. Som vanligt beskriver Denise Rudberg både karaktärer och miljöer på ett ypperligt sätt.

I ”Ett litet snedsprång” har vi som en av huvudpersonerna Marianne Jidhoff som är en härlig karaktär i 55 års åldern som man ser fram emot att få lära känna mer i uppföljarna. Marianne är nybliven änka och bor på Östermalm i en stor våning och har gott om pengar. Hon har i många år varit kvinnan som stått bakom sin man och varit tjänstledig från sin tjänst som åklagarsekreterare. Hon har pengar så hon skulle inte behöva jobba men blir övertalad att komma tillbaka. Hennes chef behöver en pålitlig person eftersom åklagarämbetet tampas med en läcka.

Vi får även möta utredaren Torsten Ehn som jobbar tillsammans med Marianne på ett mordfall. Parallellt följer vi Paula Steen olycklig hemmafru som får mystiska sms.

Boken är väldigt spännande och det är skönt att slippa alla blodiga beskrivningar….

Denise Rudberg är född 1971 och bor i Stockholm med sin man Johan och deras två barn.

Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar