torsdag 10 december 2009

300 timmar tog det!



Att chippa böcker lönar sig. Skrev i ett tidigare inlägg att för första gången så har vår automat (Tor RF1) jobbat hårdare än personalen vad det gäller in- och utlån. Och det är för att den är så smidig. Man kan lägga hela fem böcker i en hög på en platta och så läser Tor av alla böckerna samtidigt! Man behöver alltså inte dra böckerna en och en.

Över den tidigare automaten hängde det många djupa och dammiga suckar. Suckar som låntagare pustat ut när de försökte bregipa sig på om boken hade blivit avläst eller inte. Suckar från stressade småbarnsföräldrar som stod och svettades med ett barn på höften samtidigt som han/hon med gott tålamod försökte manövrera ett äldre barn som stod och stampade och sa "jag vill" "jag vill" "jag kan" "jag kan."

Men nu hänger där inte en enda suck.

Vi i personalen suckade dock lite när vi skulle chippa alla våra böcker, tidskrifter och cd-skivor. Det tog ca 300 timmar att gå igenom hela vårt bestånd på ca 23 000 exemplar. Vi fick dock hjälp av våra kollegor från andra bibliotek i kommunen. Och till alla er vill vi skicka en stor kram! Vi hade aldrig hunnit utan er.

/Sara & co

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar